فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:1 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عصمت نوحی، عباس عباس زاده، سادات سیدباقر مداح، فریبا برهانی صفحات 255-267
    مقدمه
    آموزش مسئله محور یکی از روش های فعال آموزش و یادگیری است که به منظور به کارگیری موثر آن در شرایط موجود آموزشی، سبک تعدیل شده آن با هدایت مدرس به جای گامهای هفت گانه توصیه شده است. علیرغم شناخت تاثیر روش های فعا ل آموزشی از جمله روش مبتنی بر حل مسئله و بهره وری بیشترآن در عمق یادگیری، هنوز در جایگزینی آن با شیوه های منفعل و سنتی چالش های زیادی وجود دارد.هدف از این مطالعه تبیین تجارب دانشجویان کارشناسی ارشد از روش یادگیری مبتنی بر حل مسئله با سبک تعدیل شده و هدایت محور بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کیفی 15 دانشجوی کارشناس ارشد پرستاری سال آخر و فارغ التحصیل که در طی دروس مختلف آموزشی مقطع ارشد، تجربه آموزش ویادگیری مبتنی بر حل مسئله را دارا بودند،شرکت داشتند. شیوه جمع آوری اطلاعات به صورت مصاحبه نیمه ساختار بود و علاوه بر مصاحبه حضوری، به صورت گروه متمرکز نیز از دانشجویان مصاحبه صورت گرفت. پس از مصاحبه متن مصاحبه ها عینا پیاده شد و همزمان تجزیه و تحلیل داده ها، استخراج و طبقه بندی تم ها انجام گرفت. داده های پژوهش با روش تحلیل محتوا تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد روش یادگیری مبتنی بر حل مسئله، تجربه یادگیری فعال، خود راهبری، انگیزش، تفکر نقادانه و یادگیری از مسیر جستجو و تحقیق همراه است. همچنین شرکت کنندگان محدودیتهای این رویکرد را، عدم وجود آمادگی و مهارت کافی در دستیابی به منابع، زمان بر بودن، هدایت ناکافی، ناهماهنگی اعضاء گروه در انجام کار تیمی می دانستند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه بیانگر ضعف مهارت های ضروری برای انجام MPBL بوده است از جمله کار گروهی که فرصتی برای رشد ارتباطات بین فردی، پویایی گروه، و بررسی و درک موضوعات و کسب عمیق اطلاعات آموزشی است.همچنین تدارک موضوعات و مسائل یادگیری همراه با بسته های راهنمای آموزشی وهدایت و ایجاد آمادگی کافی به منظور استفاده بهینه از زمان امری اجتناب ناپذیر است. لذا حمایت سیستم آموزشی و مدرسین در توسعه زمینه و بستر مناسب آموزش به روش MPBL برای استفاده از مزایا و فواید ارزنده این روش آموزشی ضروری است با توجه به تاثیر روش تعدیل شده حل مسئله در تقویت مکانیزمهای یادگیری خصوصا در سطح تحصیلات تکمیلی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: یادگیری مشارکتی، یادگیری مبتنی بر حل مسئله، دانشجو پرستاری، مطالعه کیفی
  • فاطمه بهرام نژاد، مهوش صلصالی صفحات 268-276
    مقدمه
    استفاده مدرن از کلمه پارادایم با افکار نظری Kuhn آغاز شد و از آن پس انقلاب علمی در علوم زخ داد. پارادیم مجموعه مقبولیت های کارگزاران یک رشته است و چارچوبی را فراهم می سازد که دانشمندان برای حل مسائل علمی در آن محدوده پژوهش می کنند. آن چه علم را از غیر علم جدا می کند وجود پارادایم است.
    روش
    این مقاله به شیوه مروری با مطالعه کتابخانه ای و جستجوی پایگاه های اطلاعاتی قابل دسترس شامل SID، Magiran، Science direct، Proquest، CINHAL انجام شد.
    یافته ها
    پارادایم پرستاری مانند بنیاد یک ساختمان، هدف ها و مرزها را تعیین می کند. در پرستاری پارادایم بر اساس سهیم کردن ارزش ها و پیش فرض های مربوط به مفاهیم کلیدی از قبیل شخص، سلامتی، محیط و پرستاری است. مرزها برای مفاهیم کلیدی از فرهنگ پرستاری با آموزش، تجارب کاری و ارزش هایی که روی مشاهدات فرد از حوادث و موقعیت ها اثر می گذارد، منعکس می شوند. آن ها پایه و اساس ساختن مفاهیم کلیدی پرستاری هستند. این که دقیقا پرستاری در مرحله پارادایم یا پره پارادایم است، در مقالات یا کتب بررسی شده دقیقا مطرح نشده است؛ البته لزوم توجه به این نکته حایز اهمیت می باشد.
    نتیجه گیری
    برخی معتقدند که چون دوره علم نرمال ممکن است برای پرستاری رخ ندهد. پس در مرحله پره پارادایم است. اما برخی دیگر معتقدند که اگر بپذیریم که پرستاری در مرحله پره پارادایم است، نمی توان آن را یک علم دانست. پس چون دارای فلسفه است، یک علم است و در مرجله پارادایم است.
    کلیدواژگان: پارادایم، پرستاری، پره پارادایم، علم پرستاری
  • محبوبه محمدی دستجا، حیدر علی عابدی، غلامحسین عبدیزدان صفحات 277-283
    مقدمه
    ارتباط با خانواده بیمار مرگ مغزی برای گیرنده پیوند تجربه ای بدیع و همراه با واکنش های متفاوت است. این ارتباط به دلیل ابعاد متفاوتی که دارد، واکنش مختلفی در طرفین بر می انگیزد. هدف این مطالعه تبیین تجارب روحی و روانی بیماران پیوند شده از ارتباط با خانواده های بیماران مرگ مغزی اهدا کننده عضو به آن ها بود.
    روش
    این مطالعه با روش تحقیق کیفی با رویکرد پدیدار شناسی انجام شد. تجارب روحی و روانی گیرنده ها از ارتباط با خانواده بیماران مرگ مغزی اهدا کننده عضو به آن ها با مصاحبه بدون ساختار و عمیق مورد بررسی قرار گرفت. با مصاحبه با 8 بیمار پیوند شده از اعضای بیماران مرگ مغزی که با خانواده آنان ارتباط داشتند، داده ها به اشباع رسید. این داده ها با روش تحلیل محتوای کیفی منطبق بر روش Colaizzi مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش را می توان در قالب دو مفهوم کلی اضطراب و آشفتگی فکری و روانی بعد از دریافت عضو طبقه بندی کرد. این دو مفهوم از مفاهیم کوچک تری تشکیل شده اند. اضطراب شامل مفهوم هایی مانند اختلال در درمان، پشیمانی به خاطر اشکال در روابط، استرس و نگرانی و استرس پس از حادثه است. آشفتگی فکری و روانی بعد از دریافت عضو از مفهوم های درگیری فکری گیرنده با خود و افزایش فشارخون مرتبط با استرس تشکیل شده است.
    نتیجه گیری
    پیوند واقعه بزرگی است گه در زندگی این بیماران اتفاق می افتد. اضطراب پس زدن پیوند از مسائلی است که این بیماران بعد از پیوند با آن مواجه می شوند. ارتباط و آشنایی با خانواده های اهدا کننده نیز بر این اضطراب می افزاید. در صورت تمایل ارتباط با خانواده های بیماران مرگ مغزی با گیرنده های اعضا بهتر است که این ارتباط تحت شرایط خاصی و تحت نظر روان شناس و روان پزشک انجام گردد.
    کلیدواژگان: تجارب روحی، تجارب روانی پیوند عضو، ارتباط، خانواده، مرگ مغزی
  • مرضیه مومن نسب، مرضیه معطری، عباس عباس زاده، بابک شمشیری صفحات 284-297
    مقدمه
    از آنجا که مطالعات بسیار اندکی در خصوص تجربه معنوی بیماران سکته قلبی با توجه به زمینه فرهنگی انجام شده است، مطالعه حاضر با هدف توضیح تجربه معنوی بیماران در هنگام بروز حمله قلبی انجام گردید.
    روش
    در این مطالعه کیفی نه بیمار (4زن و 5مرد) با تشخیص سکته قلبی مورد مصاحبه عمیق قرار گرفتند. همچنین یک گروه متمرکز با شرکت هفت پرستار برگزار شد. متن کلیه مصاحبه ها بر روی نوار ضبط و کلمه به کلمه نسخه برداری گردید. جهت تحلیل داده ها از تحلیل درون مایه ای استفاده شد.
    یافته ها
    تجربه معنوی بیماران در هنگام بروز حمله قلبی در قالب چهار درون مایه اصلی شامل «توکل به خدا»، «دست و پنچه نرم کردن با قلب»، «خانواده: هم آرامش بخش و هم تنش زا» و«جستجوی کمک» و یازده درون مایه فرعی طبقه بندی شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که حمله قلبی باعث برجسته تر شدن بعد معنوی در مشارکت کنندگان شده است و معنویت در عبور از این رویداد پر استرس و خطرناک نقش بارزی ایفا می نماید. بنابراین پرستاران به منظور ارائه مراقبت همه جانبه باید به نیازها و تمایلات معنوی بیماران خود توجه نمایند.
    کلیدواژگان: تجربه معنوی، معنویت، حمله قلبی، مراقبت همه جانبه، مطالعه کیفی
  • عباس حیدری، فریبا یعقوبی نیا*، رباب لطیف نژاد رودسری صفحات 298-309
    مقدمه

    تعامل گرایی نمادین با روش های تحقیق کیفی و به ویژه با رویکرد گراندد تئوری مرتبط می باشد، اما در اکثر تحقیق های انجام شده، این ارتباط و ماهیت آن به وضوح بیان نشده است. آگاهی در مورد ماهیت ارتباط بین این دو بعنوان راهنمائی برای جمع آوری و تحلیل داده ها به محققین کیفی کمک می کند. این مطالعه مروری با هدف تبیین ماهیت ارتباط تحقیق گراندد تئوری با تعامل گرایی نمادین به عنوان دیدگاهی برای بررسی ارتباط استاد و دانشجو در آموزش بالینی پرستاری انجام شد.

    روش

    در این مطالعه مروری برای دستیابی به هدف مطالعه در پایگاه های اطلاعاتی Scopus، Elsevier، Google scholar، ProQuest جستجو شد. کلید واژه های تعامل گرایی نمادین، گراندد تئوری، روش شناسی، ارتباط استاد و دانشجو و آموزش بالینی پرستاری مورد استفاده قرار گرفت و سپس مقاله ها مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    محققین در این مطالعه با بررسی مقاله های موجود ابتدا ارتباط بین اصول و فرایندهای متدولوژیک Blumer را در مورد تعامل گرایی نمادین با روش شناسی گراندد تئوری مطرح نموده اند و سپس قدرت توضیحی تعامل گرایی نمادین را بعنوان زیربنای فلسفی در مطالعه گراندد تئوری در مورد تبیین فرایند ارتباط استاد و دانشجو در آموزش بالینی پرستاری مورد بحث قرار دادند.

    نتیجه گیری

    در مواردی که تحقیق گراندد تئوری بدون وجود چارچوب تئوریکی تعامل گرایی نمادین به عنوان چارچوب توضیحی مطالعه انجام شود، محقق به جای تبیین رفتارها و فرایندها به توصیف آنها می پردازد. نتایج این مطالعه مروری می تواند راهنمایی برای پژوهشگران علاقه مند به روش گرانددد تئوری باشد که قصد دارند مطالعه خود را بر مبنای فلسفی تعامل گرایی نمادین انجام دهند همچنین این نتایج در جنبه های هدایت مطالعه جمع آوری و تحلیل داده ها سودمند واقع می شود.

    کلیدواژگان: گراندد تئوری، تعامل گرایی نمادین، روش شناسی، ارتباط استاد - دانشجو، آموزش پرستاری
  • رستم جلالی صفحات 310-320
    مقدمه
    در پژوهش های کیفی نمونه گیری توسط نوع پژوهش مشخص می شود ولی اکثر پژوهش های منتشر شده نوع پژوهش را مشخص نکرده اند. با این وصف راهبرد جدید در پژوهشهای کیفی استفاده از انعطاف پذیری حداکثر به جای رعایت دقیق چارچوب می باشد. این مطالعه مروری برای مشخص نمودن انواع روش های نمونه گیری با استفاده از مقالات معتبر و کتابهای در دسترس انجام گردید.
    روش
    جستجوی الکترونیکی با استفاده از پایگاه های داده ای مانند Scopus، Sciencedirect، Medline، Cinahl، Proquest و Psychinfo با کلید واژه های پژوهشهای کیفی و نمونه گیری انجام شد.
    یافته ها
    روش های نمونه گیری در پژوهش های کیفی اگرچه تحت عنوان هدفمند نام برده شده است ولی این روش ها می تواند شامل طیف وسیعی از نمونه گیری ها از سهمیه ای، گلوله برفی، نظری، موارد حاد، همگن، پشت سر هم، معیاری و ترکیبی باشد.
    نتیجه گیری
    نمونه گیری در پژوهش کیفی سعی در تعیین گروه های ویژه ای از مردم را دارد که دارای ویژگی های بوده یا در موارد مشابهی از پدیده اجتماعی مورد پژوهش زندگی می کنند. شرکت کننده بدان دلیل انتخاب می شود که قادر به کشف دیدگاهی مشخص از رفتار مربوط به پژوهش است. اگرچه منافع پژوهش کیفی در مراقبت سلامت بطور فزاینده ای توسط افراد دانشگاهی و پزشکان شناخته شده ولی کژ فهمی هایی در مورد فلسفه اساسی و راهبرد متدولوژیک باقی مانده است. فرایند نمونه گیری یکی از علل ابهام در پژوهشهای کیفی می باشد. در واقع نمونه گیری یک مورد پیچیده در پژوهش های کیفی بوده و روش های زیادی از نمونه گیری در نشریات پژوهش های کیفی وجود دارد ولی عدم وضوح و همپوشانی انواع نمونه گیری کاملا مشخص است.
    کلیدواژگان: پژوهشهای کیفی، نمونه گیری هدفمند، نمونه گیری _
  • مریم مصباحی، عباس عباس زاده صفحات 321-331
    مقدمه
    امروزه توانمند سازی کارکنان بیش از آن که به عنوان یک فرآیند مطرح باشد به عنوان یک فرهنگ مطرح می شود. کارکنان سازمان به عنوان گران بهاترین منابع به صورت فعال و دارای ابتکار عمل مشکلات را بررسی و در قالب تیم هایی به حل آن می پردازند. اجرای فرآیند توانمند سازی کارکنان در سازمان های مختلف به ویژه سازمان های مرتبط با سلامت و در شرایط متفاوت ظرایف خاص خود را دارد. این فرآیند در کارکنان ستاد پشتیبانی حوزه دفتر مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اجرا گردید و نتایج آن مورد تحلیل قرار گرفت.
    روش
    فرآیند توانمند سازی کارکنان بر اساس مدل David Coghlan به روش اقدام پژوهی انجام شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش موید تاثیر مثبت مداخلات در امر توانمند سازی کارکنان بود. این مداخلات شامل افزایش مشارکت، انجام کار تیمی، آزادی ارتباطات و دسترسی به اطلاعات، شفافیت اهداف، بازخورد و یادگیری سازمانی می باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق مداخلات موثر بر توانمند سازی مسئولین حلقه کیفیت را مشخص می نماید. علاوه بر این، برخی موانع در فرآیند توانمند سازی مشخص شد که حذف آن ها می تواند به بهبود این فرآیند بیانجامد.
    کلیدواژگان: توانمند سازی، اقدام پژوهی، کارکنان، سازمان های سلامت
  • اصغر دالوندی، سادات سید باقر مداح، حمیدرضا خانکه، شهریار صفحات 332-343
    مقدمه
    دین اسلام همواره بر اهمیت سلامتی و تندرستی تاکید دارد. قرن هاست که مسلمانان ارزش زندگی خوب، تمیز و سالم را به رسمیت شناختند. سبک زندگی سلامت محور به عنوان یک پدیده چند علتی، چند بعدی، و چند دلالتی مطرح می شود.. هدف این مطالعه طراحی و تبیین سبک های زندگی سلامت محور در فرهنگ اسلامی بر اساس نظرات، تجارب و ادراکات روحانیون، اساتید و دانشجویان بود.
    روش
    این تحقیق از نوع کیفی با رویکرد گراندد تئوری است. فرآیند جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند با مشارکت کنندگان انجام شد. همچنین از منابع موجود مانند مطالعات موردی، زندگی نامه ها، خاطرات روزانه، و مصاحبه های مطبوعاتی انجام شده است.
    یافته ها
    انحراف از اعتدال فکری، اعتقادی و رفتاری به عنوان متغیر مرکزی یا مشکل اساسی روانی-اجتماعی پدیده سبک زندگی سلامت محور بر مبنای فرهنگ اسلامی تعیین گردید. بر اساس تجزیه و تحلیل داده ها، هفت طبقه اصلی شامل تعلیم و تربیت اسلامی، ساختار سیاست گذار در نظام سلامت، جریان معارف اسلامی در زندگی خانواده محور، روابط معاشرت و مشارکت، شهروند اخلاق و قانون محور، تحرک و اوقات فراغت و کار و تلاش و معاشف مشخص گردید.
    نتیجه گیری
    ظرفیت سازی در خانواده، توانمند سازی آن و اصلاح الگوی سبک زندگی در روند دستیابی به سرمایه اجتماعی و جامعه سالم با بهره گیری از آموزه های دینی می تواند راه حل مناسبی برای تمامی مشکلات زندگی سالم در عصر حاضر محسوب گردد. امکان استفاده از این دستورات و توصیه های دینی به عنوان یک عامل تاثیرگذار در اصلاح سبک زندگی فعلی مسلمانان وجود دارد. در رویکرد ساختاری، توصیه می گردد، که مواردی همچون اقتدار بخشی به خانواده و حمایت از پدر، مادر و همسر مورد توجه قرار گیرد. در تسهیل عملکردهای خانوادگی نیز راه حل های سیستمی و تقویت نهادهای هنجارساز خانواده بویژه آموزش و پرورش و رسانه در دستور کار جدی خود قرار گیرند. پیشنهاد می گردد که نهادهای مرتبط با تعلیم و تربیت نظیر آموزش و پرورش و آموزش عالی ضمن توجه به فرهنگ کار و تلاش، نوع محتواهای آموزشی و تنوع آموزش خود را در جهت مهارت آموزی و توانمند کردن فرزندان این جامعه جهت ایفای نقش خود در زندگی خانوادگی و اجتماعی قرار دهند و آنان را به استفاده از معارف اسلامی تشویق و ترغیب نمایند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، سلامت محوری، فرهنگ اسلامی، تحقیق کیفی
|
  • Esmat Noohi, Dr Abbas Abbaszadeh, Dr Sadat Sayed Bagher Madah, Dr Fariba Borhani Pages 255-267
    Background
    Problem- based education is one of the active teaching and learning methods. MPBL is a modified version PBL with teacher’s guide suggested to be used (instead of using seven steps method) in existing educational program. In spite of the evidence to the efficiency of active learning methods such as problem based learning، still challenges are there about the replacement of those methods with traditional learning methods. This study thus conducted in Razi Faculty of Nursing and Midwifery to describe M. sc nursing students ‘experiences of using modified problem-based learning methods during their educational period.
    Method
    15 MSc nursing students from who had the experience of using problem based learning participated in this study. For collection of data، semi-structured، Individual and group discussion interview conducted. The interviews were tape recorded and transcribed verbatim. Using content analysis interviews were analyzed.
    Results
    Problem- based learning experienced by the students as: 1)an active، 2)motivational، 3)self direct and 4)critical method. Lack of resources، preparedness and skills، time consuming، guide insufficiency، and team inconsistency were experienced by students as barriers to efficiently use of the method.
    Conclusion
    Adequate skills and consistency in team work could hasten group dynamic، facilitate and deepen their learning and provide an opportunity for students to develop their interpersonal interactions. Providing educational package، accessible recourses، and well guidance for students as well as making them prepare to effectively use the time seems necessary. Student nurses needs to be supported by the educational system and skilled educators in order to be able to use active learning methods (such as MPBL) during their educational practice.
    Keywords: Problem, based learning (PBL), Collaborative learning, Nursing student's experiences, Qualitative study
  • Fatemeh Bahramnezhad, Dr Mahvash Salsali Pages 268-276
    Introduction
    The modern use of the word paradigm began with the theoretical ideas of Thomas Kuhn and then the scientific revolution occurred. Paradigm is a set of concepts accepted by scientists in their study area and provides a framework in which scientists can solve scientific problems. Paradigm is what separates science from nonscience.
    Method
    This review was undertaken by library studies using databases such as CINHAL، Proquest، Science direct، Magiran and SID.
    Results
    Nursing paradigm، like the foundation of a building، determines the goals and boundaries of nursing. In nursing، paradigm is based on shared values، and assumptions related to key concepts such as the individual، health، environment، and nursing. The boundaries of key concepts are reflected in teaching or nursing culture، work experiences، and values which affect our observations of events and situations. These are the foundation for creating the key concepts of nursing.
    Conclusion
    Some believe that nursing may not have a normal science period; therefore، they believe it is in its paradigm period. Others believe that if we accept that nursing is in the preparadigm stage then it cannot be considered a science; therefore، because it has a philosophy and is a science it is in the paradigm stage.
    Keywords: Paradigm, Nursing, Pre, paradigm, Nursing Science
  • Mahbubeh Mohammadi Dastja, Dr Hidar Ali Abedi, Gholamhossin Abdeyazdan Pages 277-283
    Introduction
    Transplanted patients’ communication with the families of brain-dead donors is a new experience، which provokes different reactions in both sides due to its different dimensions. The aim of this study was to clarify emotional and psychological experiences of transplanted patients in communicating with brain-dead donors’ families.
    Method
    This study was a qualitative research conducted using the phenomenology approach. The experiences of transplanted patients were studied using unstructured and in-depth interviews. Data saturation was reached by interviewing 8 transplanted patients who communicated with the brain-dead patients’ families. Data were analyzed using qualitative content analysis based on Colaizzi’s method.
    Results
    The findings of this survey can be classified into two general concepts of anxiety، and psychological and mental disturbances after receiving the organ. These two concepts consist of smaller concepts. Anxiety consists of concepts such as complicated therapy، regret due to relationship problems، stress and worry، and stress after the incident. Mental and psychological disturbances after receiving the organ consist of the recipient’s mental challenges with her/himself، and increase in blood pressure due to stress.
    Conclusion
    Transplantation is an important event occurring in the life of these patients. The anxiety of the possible failure of transplantation is a problem that these patients are exposed to after transplantation. Communication and familiarity with the donor’s family also increase this anxiety. If the brain-dead donor’s family wishes to communicate with the organ recipient، it is better to start this relationship under special conditions and the supervision of a psychologist.
    Keywords: Emotional experience, Psychological experience, Organ transplantation, Communication, Family, Brain death
  • Dr. Marzieh Momennasab, Dr. Marzieh Moattari, Dr. Abbas Abbaszade, Dr. Babak Shamshiri Pages 284-297
    Introduction
    There are few studies on the spiritual experiences of myocardial infarction patients in the light of cultural context. Therefore، the aim of this study was to explain the spiritual experiences of patients during heart attack.
    Method
    This was a qualitative study. Nine (4 women، 5 men) myocardial infarction patients were interviewed (in-depth interview) in the CCUs of three hospitals in Shiraz. In addition، seven nurses participated in a focus group. Data gathering and analysis were performed simultaneously and continued until data saturation. All the interviews were tape-recorded and transcribed verbatim. Thematic analysis method was used for data analysis.
    Results
    The participants’ spiritual experiences were categorized into four themes and 11 subthemes. The main themes were trust in God، struggling with the heart، family (soothing and stress-inducing)، and help-seeking.
    Conclusion
    According to the results heart attack can bring spirituality in greater focus. Therefore، in order to deliver holistic care، health care providers must be concerned with their patients’ spiritual experiences and needs، especially in life-threatening events
    Keywords: Spiritual experience, Spirituality, Heart attack, Holistic care, Qualitative study
  • Abbas Heydari, Fariba Yaghoubinia, Robab Latifnejad Roudsari Pages 298-309
    Introduction

    Although it is generally acknowledged that symbolic interactionism and grounded theory are connected، the precise nature of their connection remains implicit and unexplained in reviewed articles. Awareness of the nature of their connection can help qualitative researchers as guidance for data collection and analysis. This study was accomplished with the aim of exploration of the connection between grounded theory and symbolic interactionism.

    Method

    The search of related articles and resources was done in databases such as Scopus، Elsevier، Google Scholar، and ProQuest and with keywords including grounded theory، symbolic interactionism، and methodology. Then the selected articles were reviewed.

    Results

    In this study، researchers، by reviewing of related articles، have propounded the connection between methodological principles and processes of Blumer in the symbolic interactionism with grounded theory. Then، they have argued about the explanatory power of symbolic interactionism as a philosophical basis in a grounded theory study in the explanation of student-teacher relationship in clinical nursing education.

    Conclusion

    When the grounded theory study is undertaken without a symbolic interactionism framework as an explanatory framework، the researcher describes rather than explains the data.

    Keywords: Symbolic interactionism, Grounded theory, Methodology
  • Dr Rostam Jalali Pages 310-320
    Introduction
    In qualitative research the sampling process is usually determined by the methodology employed. However، this is not always evident in published qualitative research papers as many qualitative studies appear not to have a clearly defined methodological approach. Indeed، pragmatic researches focus on the need to adopt a flexible rather than rigid approach to application of qualitative methodologies. Therefore، this study was performed to review previous research to clarify qualitative sampling. Valid articles and books were used in this review study.
    Method
    The keywords qualitative research and sampling were searched in Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature (CINAHL)، ProQuest، PsycINFO، ScienceDirect، Scopus، and Medline databases.
    Results
    Although sampling methods in qualitative research are known as purposive sampling، there is an extensive spectrum of sampling methods such as quota، snowball، theoretical، critical cases، homogeneity، sequential، criterion، and combination sampling.
    Conclusion
    The purpose of sampling in qualitative research is not to establish a random or representative sample draw from a population، but rather to identify specific groups of people، who either possess characteristics or live experiences relevant to the social phenomenon being studied. Informants are identified because they will enable the exploration of a particular aspect of behavior relevant to the research. The benefits of the qualitative approach to health care research are becoming increasingly recognized by both academics and clinicians. However، misunderstandings about the philosophical basis and the methodological approach remain. The process of sampling is one of the principal areas of confusion. Sampling is a very complex issue in qualitative research. This is due to the many variations of qualitative sampling described in the literature، and much confusion and overlapping of types of sampling.
    Keywords: Qualitative research, Purposive sampling, purposive sampling, sampling
  • Dr Maryam Mesbahi, Dr Abbas Abbaszadeh Pages 321-331
    Introduction
    Nowadays staff development is more a culture than a process. In this culture، organizations’ staff are considered the most crucial resource. They evaluate the existing problems actively and creatively while at the same time they try to solve them in teams. Performing the process of staff development in different organizations especially health organizations has its own fragile points depending upon many different conditions. This process has been done in the central supporting department of the Kerman University of Medical Sciences and its results have been analyzed.
    Method
    Staff development process has been done based on David Coghlan’s Model and it is of action-research type.
    Results
    The findings of this research justify the positive impacts of the intervention on staff development. These interventions include: raising the participation proportion، performing team work، communication freedom، access to information، and clear goals، feedback، and organization learning.
    Conclusion
    The results of this research show the positive impacts of the intervention on development of those in charge of the qualitative cycle. In addition to these there are some barriers in the development process، the omission of which can lead to the improvement of this process.
    Keywords: Development, Action, research, Staff, Health organizations
  • Dr Asghar Dalvandi, Dr Sadat Seyed Baghr Maddah, Dr Hamidreza Khankeh, Dr Shahriar Parvaneh, Dr Fazel Bahrami, Dr Ali Hesam Zadeh, Niusha Dalvandi, Tiam Kiany Pages 332-343
    Introduction
    Islam has always stressed the importance of health and wellness. For centuries، Muslims have recognized the value of a good، clean، and healthy life. The purpose of this study is to explain the health-oriented lifestyle in the Islamic culture based on opinions، experiences، and perceptions of clergies، teachers، and students.
    Method
    A qualitative research method was conducted in this study by grounded theory approach. Data were gathered through semi-structured interviews with participants. Moreover، the existing resources، such as case studies، life stories، letters، diaries، and press interviews have been used.
    Results
    This study''s central variable was deviation from moderation of thought، belief and behavior. Seven main categories were gained by analysis of data. They were: «policy in the health system»، «Islamic education»، «Islamic movement in people''s family centered lives»، «work، effort، and money»، «ethics and law abiding citizen»، «mobility and leisure»، «relationships، interaction، and participation».
    Conclusion
    Lifestyle modification، in the process of acquiring healthy communities and social capital، based on religious teachings could be the perfect solution for the problems of a healthy life in the present day. In structural approach، the government should pay attention to such issues like authority of the family، and supporting parents، and spouses، facilitate family functions by systematic problem solving، and empower and strengthen institutions such as the education system and media. It is suggested that educational institutions direct their teachings toward empowering children of this society in order for them to better play their roles in family and social life، and encourage them to use Islamic teachings
    Keywords: Health, oriented lifestyle, Islamic culture, Qualitative research